Mijn definitie van een Merkheld

Manfred Devilee

 

Merkhelden vertellen je op een boeiende, aanstekelijke en enthousiaste manier over het werk dat ze doen en over hun bijdrage aan het waarmaken van je Merkbelofte. Zij nemen verantwoordelijkheid en zetten zich maximaal in voor je bedrijf, waardoor ze optimaal presteren en zeer productief zijn. Een held is immers een Hele Energieke Leiding nemende Doener! Merkhelden:

 

  • – Komen hun beloftes na.
  • – Weten waarover ze praten.
  • – Hebben een unieke set aan talenten.
  • – Zijn waarde gedreven.

 

De missie in de genen
Merkhelden komen hun beloftes na. Belofte maakt namelijk schuld! Dat weten we al vanaf onze kindertijd. Hoe teleurgesteld was je niet als je ouders hun belofte niet nakwamen. Je nam je voor dit zelf nooit doen! Nakomen van beloftes is voor veel mensen een belangrijke waarde. Zo werkt het ook met het nakomen van beloftes die je maakt als onderneming. Als in reclame-uitingen bijvoorbeeld wordt gesteld ‘Alles voor een glimlach!’ dan zijn het de medewerkers, je Merkhelden die in contact met die klant daarvoor zorgen. Maar als je als ondernemer je medewerkers niet meeneemt waarom de glimlach van de klant belangrijk is, dan ontneem je hen de informatie die nodig is voor het ontlokken van die glimlach.

 

Samen inhoud geven aan de Merkbelofte
Merkhelden weten waarover ze praten. Als je je Merkhelden betrekt bij het formuleren van je Merkbelofte, kunnen zij goed aangeven wat realistisch is; wat kan ik wel en wat kan ik niet waarmaken? Zij kunnen bovendien aangeven wat zij qua kennis en vaardigheden daarvoor nodig hebben.

 

Bron van talenten
Merkhelden hebben allen een unieke set aan talenten die beschikbaar is voor je bedrijf en waarvan je meestal maar een klein deel gebruikt. Ga met hen in dialoog en ontdek welke talenten dat zijn en hoe jij die kan inzetten voor een (nog) beter bedrijfsresultaat. Je verrijkt daarmee niet alleen je merkbelofte maar je maakt hem realistisch en je realiseert 100% draagvlak voor je merkbelofte bij al je medewerkers: win, win, win.

 

Samen kernwaarden formuleren
Merkhelden zijn waarde gedreven. Voor optimaal presteren betrek je hen bij de bepaling en het laden van de kernwaarden die voor het uitvoeren van jouw missie essentieel zijn. Zo ontstaat draagvlak bij alle medewerkers voor het waarmaken van de merkbelofte. Draagvlak dat nodig is voor het tonen van passend gedrag bij de dienstverlening en de houding van je medewerkers.

 

In de frontlinie van innovaties
Merkhelden zien elke dag nieuwe kansen voor jou om te ondernemen. Als je ze uitnodigt die kansen met je te delen, in het besef wat de organisatie wil worden, dan helpt je dat enorm bij het realiseren van je bedrijfsdoelen. Merkhelden overstelpen je dan met waardevolle ideeën voor innovaties van hun werkprocessen, waardoor je nog effectiever en efficiënter je klanten kan bedienen.

 

Mijn Merkheld is Rob Blomme, interimmanager bij Blomme Consult.
Hij inspireerde zijn medewerkers gedurende de ontmanteling van zijn hotel tot merkhelden. Gedurende de afbouwperiode ronden zij alle zakelijke, administratieve, huishoudelijke, culinaire, hospitality, etc. processen zo correct en netjes mogelijk af zodat hun hotel ‘schoon’ kon worden opgeleverd aan de volgende eigenaar. Een hele prestatie te meer omdat alle medewerkers na afronding werden ontslagen.

 

Dit artikel is onderdeel van het e-book ‘Iedereen is een Merkheld’. Download nu, gratis en voor niets, het gehele e-book via https://www.merkhelden.com/e-book-iedereen-is-een-merkheld/
Share This