Merkhelden werven

We hebben tien organisaties op een rij gezet, die op unieke wijze medewerkers werven. Gewoon ter inspiratie. De bron hiervan is ‘Great Place to Work’.

 

  1. 1. Koken met Quint – Quint Wellington Redwood
    Ter stimulering en facilitering van de werving, organiseert Quint Wellington Redwood jaarlijks – en soms zelfs meerdere keren per jaar – het event ‘Koken met Quint’. Tijdens dit event nodigen zij mensen uit die interesse hebben in de organisatie en/of in een specifieke rol. Onder begeleiding van een professionele kok en samen met een aantal Quinters wordt er op een avond een menu gekookt en kan er op een laagdrempelige en informele manier kennisgemaakt worden met elkaar. Op deze avonden kan op een speelse wijze een verbinding ontstaan tussen de kandidaten en Quint. Koken met Quint heeft in het verleden al een mooi aantal nieuwe Quinters gebracht.

 

  1. 2. VR Game – Alliander
    Er is krapte op de arbeidsmarkt binnen het IT-segment. Om die reden is Alliander in 2016 begonnen met het ontplooien van activiteiten om deze schaarse doelgroep actief te benaderen. Het afgelopen jaar heeft Alliander daarom een IT-campagne gedraaid, zowel online als offline. Dit werd onder andere gedaan tijdens een roadshow waarmee zij IT-ers middels de IT-truck kennis hebben laten maken met Alliander en hen lieten ervaren welke rol IT speelt binnen de organisatie. In de truck konden IT-ers een VR-game spelen om bekend te worden met de werkzaamheden van Alliander. Een game die door de eigen IT-ers is ontwikkeld. Het is een mooie verbinding tussen de huidige en nieuwe IT-collega’s. Deze campagne is in 2016 genomineerd voor de Recruitment Tech Award.

 

  1. 3. Speurtocht – FX
    Op de eerste werkdag bij FX komt er eigenlijk niet zoveel terecht van werken. Voordat de nieuwe medewerker achter de computer mag kruipen, moet er eerst een ontgrendelcode verdiend worden. En wel door middel van een speurtocht. FX stuurt nieuwe FX’ers door het hele gebouw heen om ze op een leuke manier kennis te laten maken met hun nieuwe werkomgeving en collega’s.

VERDER LEZEN?

 

Dit artikel is onderdeel van het e-book ‘Iedereen is een Merkheld’. Download nu, gratis en voor niets, het gehele e-book via https://www.merkhelden.com/e-book-iedereen-is-een-merkheld/

Share This